Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ședință „fulger“ de Consiliu Local
Ioana Gavrău   - Joi, 9 Decembrie 2010
Doar trei puncte pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Satu Mare, care a avut loc joi, în sala de ședințe. Toate proiectele au fost votate în unanimitate, iar la punctul „diverse“ niciun consilier nu a avut chef să o lungească. A fost una dintre cele mai scurte ședințe din acest an.

S-au votat în unanimitate raportul privind execuția financiară a lucrărilor de investiții în măsura ISPA, proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Satu Mare pe anul 2010 și proiectul de hotărâre privind bugetul de venituri și cheltuieli al Serviciului Public pentru Siguranța Traficului Satu Mare.

La punctul „diverse“ primarul Iuliu Ilyes a ținut să menționeze performanța municipiului Satu Mare, care s-a clasat pe locul I din țară în ceea ce privește relația cu cetățenii.

Analiza reprezintă rezultatele monitorizării modului în care Administraţiile locale ale municipiilor reşedinţă de judeţ au luat în calcul, în deciziile lor, interesele exprimate de cetăţeni în anul 2008.

Consilierul PD-L, Sorin Ghilea, i-a reproșat primarului că toate punctajele obținute de reședințele de județ sunt mici, iar performanța autorității locale sătmărene nu este una de invidiat.

Tot la punctul diverse s-a vorbit despre inițiativa grupului de consilieri PSD-iști care vrea să închidă „magazinele de vise“.
 „Vrem să inițiem o hotărâre de consiliu local prin care să închidem magazinele de vise“, a spus consilierul Forin Iura.

Primarul, în replică, a declarat că toate aceste unități comerciale nu se pot închide peste noapte.

„Nu putem să interzicem vinderea unor produse care nu sunt interzise. Doar după ce poliția va lua măsurile care trebuie, adică să ia probe, iar în cazul în care se constată că aceste substanțe fac parte din lista celor interzise, abia atunci ne putem gândi la unele măsuri“,
a spus Iuliu Ilyes.
1400 vizite
Distribuie pe